LEGEA 554 DIN 2004 ACTUALIZATA 2012 PDF

– Aprobată cu modificări prin LEGEA / – Aprobarea cu . profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preturilor de consum, estimat cu /, cu modificarile si completarile ulterioare. of Procurement Services () Phone Release Date: October 12, ITB No. Legea / privind protec?ia informa?iilor clasificate – unipol / din 02/12/ Versiune actualizata la data de 25/12/ Legea. / on the Contentious Administrative Matters. By conclusion of . Legea nr. / privind Codul fiscal, actualizată, Monitorul Oficial al României nr. / . indirectly concerned with the preparation of , election year.

Author: Mizragore Moogugal
Country: Russian Federation
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 12 October 2007
Pages: 138
PDF File Size: 3.5 Mb
ePub File Size: 2.41 Mb
ISBN: 373-1-18100-267-1
Downloads: 83982
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dizuru

Cand constrangerea consta in amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani. Se considera bunuri mobile si orice energie care are o valoare economica, precum si inscrisurile. Curtea Constitutionala a Romaniei. O noua cerere nu se poate face decat dupa trecerea unui termen de cel putin un an de la data respingerii cererii anterioare.

Daca distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare se savarseste prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc si daca rezulta pericol public, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani.

Scaderea se face si atunci cand condamnatul a fost urmarit sau judecat, in acelasi timp ori don mod separat, pentru mai multe infractiuni concurente, chiar daca a fost scos de sub urmarire, s-a incetat urmarirea penala sau a fost achitat ori s-a incetat procesul penal 20044 fapta care a determinat retinerea sau arestarea preventiva.

Pedeapsa principala in caz de concurs de infractiuni savarsite de persoana fizica. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza punerea in circulatie, acgualizata orice mod, a valorilor falsificate aratate in alineatul precedent, sau detinerea lor in vederea punerii in circulatie.

Termenul de incercare se socoteste de la data cand hotararea prin care s-a pronuntat suspendarea conditionata a executarii pedepsei a ramas definitiva. Nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere.

Schimbarea numelui sau a prenumelui: cazuri si acte necesare

Sustragerea de la executare, dupa inceperea executarii pedepsei, face sa curga un nou termen de prescriptie de la data sustragerii. Inselaciunea savarsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseste cu inchisoare de dim 3 la 15 ani.

  FOROUGH FARROKHZAD POEMS PDF

In cazul recidivei prevazute in alin. Cand bunurile apartin altei persoane confiscarea se dispune daca producerea, modificarea sau adaptarea a fost efectuata de proprietar ori de infractor cu stiinta proprietarului. Faptele prevazute in alin. Daca dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si mai inainte ca pedeapsa sa fi fost executata sau considerata ca executata, se descopera ca cel condamnat se afla in stare de recidiva, instanta aplica dispozitiile din alin.

Nu se pedepseste persoana care mai inainte de a se fi inceput urmarirea penala pentru infractiunea nedenuntata, incunostinteaza autoritatile competente despre acea infractiune sau care, chiar dupa ce s-a inceput urmarirea penala ori dupa ce vinovatii au fost descoperiti, a inlesnit arestarea acestora.

Condamnarea se considera inexistenta in situatiile prevazute in art. Lefea aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si nedepunerea armei sau a munitiei in termenul fixat de lege la organul competent, de catre cel caruia i s-a respins cererea pentru prelungirea valabilitatii permisului.

Schimbarea numelui sau a prenumelui: cazuri si acte necesare

Purtarea in public a unei uniforme, embleme, insigne sau altor asemenea semne distinctive neautorizate, in scopurile aratate in alin. Pentru cei condamnati la pedeapsa cu amenda termenul curge din momentul in care amenda a fost achitata sau executarea ei don stins in alt mod. Fapta care a adus vatamare mai multor persoane atrage raspunderea penala, chiar daca plangerea prealabila s-a facut sau se mentine numai de catre una dintre ele.

Continutul pedepsei complementare a inchiderii unor puncte de lucru ale persoanei juridice. In cazul persoanei juridice, tentativa se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre minimul actualizaata si maximul special al amenzii prevazute de lege pentru infractiunea consumata, reduse la jumatate. Iesirea din sistemul anual de declarare si plata a impozitului se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea prevederilor alin.

Orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare pentru motivele cererii sale; 8. Daca in timpul executarii pedepsei militarul condamnat savarseste din nou o infractiune, instanta care pronunta condamnarea pentru aceasta infractiune face, dupa caz, aplicarea art.

In cazul cand fapta prevazuta in alin. Punerea in miscare a actiunii penale. Dezastrul actuxlizata in distrugerea sau degradarea unor mijloace de transport in comun, de marfuri sau persoane, ori a unor instalatii sau lucrari si care a avut ca urmare moartea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori sanatatii mai multor persoane.

  INTRO TO ALGORITHMS CORMEN 3RD PDF

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si insusirea pe nedrept a unui bun mobil ce apartine altuia, ajuns din eroare dkn posesia faptuitorului. Banii, valorile sau orice alte bunuri primite se confisca, iar daca acestea nu se gasesc, condamnatul este obligat la plata echivalentului lor in bani.

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta. Persoanele indreptatite sa ceara schimbarea numelui sunt cetatenii romani cu domiciliul in tara sau in strainatate conform prevederilor art. Daca intervine dupa condamnare, ea inlatura si executarea pedepsei pronuntate, precum si celelalte consecinte ale condamnarii.

Competenta de solutionare a cererilor este a presedintelui consiliului judetean, respectiv a primarului general al municipiului Bucuresti, care se pronunta prin emiterea dispozitiei de admitere sau de respingere a cererii de schimbare a numelui, in termen de 60 de zile de la primirea cererii, conform prevederilor art.

In cazul aplicarii concomitente a dispozitiilor cu privire la circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni, pedeapsa amenzii pentru persoana juridica poate fi sporita pana la maximul general. Abandonul de familie Art.

Pedeapsa in caz de concurs de infractiuni savarsite de persoana juridica Art. Persoanele prevazute in prezentul articol nu vor fi expulzate daca exista motive serioase de a se crede ca risca sa fie supuse la tortura in statul in care urmeaza a fi expulzate. Raspunderea penala a persoanei juridice se prescrie in conditiile prevazute de lege pentru persoana fizica, dispozitiile prevazute in art. Minorii condamnati la pedeapsa inchisorii executa pedeapsa separat de condamnatii majori sau in locuri de detinere speciale, asigurandu-li-se posibilitatea de a continua invatamantul general obligatoriu si de a dobandi o pregatire profesionala potrivit cu aptitudinile lor.

In cazul savarsirii unei infractiuni dupa evadare, prin pedeapsa anterioara se intelege pedeapsa care se executa, cumulata cu pedeapsa aplicata pentru evadare. Anularea suspendarii pentru infractiuni savarsite anterior Art.

work_outlinePosted in Love